IMPLANTURI DENTARE – implant dentar de calitate, fara durere
- Implanturile dentare sunt cea mai eficientă şi predictibilă metodă de înlocuire a dinţilor lipsă.
- Marea majoritate a pacienţilor pot beneficia de implanturi dentare, putând fi inserate în osul maxilar la orice vârstă.
- Implanturile din titan medical prezintă rezistenţă sporită precum şi biocompatibilitate excelentă.
- Implanturile tip şurub înlocuiesc rădăcina naturală a dintelui extras; reprezintă partea intraosoasă a viitorului dinte, deasupra sa adaptându-se o coroană dentară fizionomică prin intermediul unui bont protetic.
-
Implantul
poate fi “fundaţia” pentru un singur dinte sau pentru o lucrare protetică mai mare, precum o punte dentară, când se inseră mai multe implanturi.
- În funcţie de situaţia clinică, implanturile pot fi încărcate imediat cu o coroană dentară sau la un interval de 3-6 luni după etapa chirurgicală.
- Intervenţia de inserare a unui implant dentar se realizează sub anestezie locală şi nu este dureroasă, chiar şi când se realizează în aceeaşi şedinţă cu extracţia dintelui respectiv.
- Implantul dentar odată integrat în osul maxilar, va stopa procesul de atrofie osoasă.
- Pacienţii care beneficiază de tratament prin implanturi dentare sunt rugaţi să se prezinte pentru controale şi igienizări de rutină o dată la 6 luni.
Există situaţii clinice în care un implant dentar nu poate fi inserat până nu se realizează manopera chirurgicală de sinus lift.
Sinusul maxilar este o cavitate plină cu aer, ce comunică cu cavitatea nazală şi celelalte sinusuri.
Sinus lift-ul este o intervenţie de chirurgie orală ce are ca scop ridicarea membranei sinusului maxilar în vederea adăugării unei cantităţi de os. Osul adăugat este necesar pentru inserarea unui implant dentar, deoarece în acel os se va fixa implantul.
Cauza cea mai frecventă care duce la necesitatea operaţiei de sinus lift este reprezentată de extracţiile dentare efectuate în trecut. Odată extras un dinte, osul care îl ţinea pe poziţie începe să se resoarbă şi să-şi reducă volumul. De regulă, după 4-5 ani de la extracţie, osul se resoarbe în proporţie de 60-70%, făcând astfel imposibilă inserarea unui implant dentar fără adiţie osoasă în zona posterioară a maxilarului, respectiv sinus lift.
- Incizia gingiei
- După descoperirea osului, se netezeşte creasta alveolară (în anumite situaţii)
- Crearea unui lăcaş al implantului în os (neoalveola)
- Se lărgeşte progresiv orificiul (osteotomia) pentru inserarea implantului dentar
- Se inseră implantul cu piesa chirurgicală sau cu cheia de mână
- Implantul se plasează de regulă la nivelul osului sau 1 mm sub nivelul acestuia
- Montarea şurubului de acoperire
- Sutura gingiei
- După 3-6 luni de aşteptare,se descoperă implantul şi se montează un bont de vindecare sau conformator gingival
- Se lasă între 1-2 săptămâni să se vindece gingia
- Se ia amprenta pentru coroana dentară finală
- Se montează bontul protetic împreună cu coroana dentară.