CHIRURGIA ORALĂ
- Extracţia dentară este o intervenţie de necesitate, fiind una dintre cele mai frecvente manopere din domeniul medicinei dentare.
- Această manoperă constă în îndepărtarea unui dinte afectat de caria dentară sau traumatic, care întreţine procese patologice, care nu mai pot fi tratate prin alte metode conservative.
- Extracţia chirurgicală a molarilor de minte este recomandată când aceşti dinţi întreţin procese patologice (chisturi, abcese etc) sau când determină înghesuirea dinţilor frontali.
- De asemenea, recomandăm extracţia preventivă a acestor dinţi înainte de apariţia altor patologii. Orice tratament asupra molarilor de minte este mult îngreunat datorită poziţiei lor posterioare în cavitatea orală şi a rezultatelor incerte în timp.
- Rezecţia apicală reprezintă ultima şansă de salvare a unui dinte infectat. Este recomandată când tratamentul endodontic (de canal) este insuficient. Această intervenţie este realizată de către medicul specialist în chirurgie dento-alveolară.
- Manopera constă în realizarea unei incizii la nivelul gingiei urmată de decolarea unui lambou muco-periostal. Ulterior se secţionează vârful rădăcinii dintelui afectat, şi se îndepărtează împreună cu ţesutul patologic, iar zona este suturată la finalul intervenţiei.
- Chistectomia presupune îndepărtarea chistului dezvoltat în vecinătatea dinţilor.

