ARTICOLE

Costurile totale când vreau să îmi pun aparat dentar Cluj?

aparate dentare in cluj Ortoelitte

Cât costă să îmi pun aparat dentar fix? La ce preț este aparat dentar cu bracketi la Clinica Ortoelitte, din Cluj Napoca?

Cea mai frecventă întrebare care ne este adresată de către pacienți este costul unui aparat dentar fix.

Adesea, încă din momentul în care se face programarea pentru o consultație pacientul dorește să afle prețul unui aparat dentar.

Uneori medicul ortodont este ales nu doar pe bază de recomandare cât și datorită onorariului practicat.

Ne-ar plăcea că pacienții noștri să ne aleagă pentru seriozitatea pe care o oferim, pentru promptitudine, pentru căldura cu care îi primim și nu în ultimul rând pentru experiența de peste 10 ani pe care o avem, având un număr mare de pacienți tratați, cât și datorită pregătirii profesionale prin participarea la cursuri în țări precum Elveția, Spania și Statele Unite ale Americii.

La clinica Ortoelitte, din Cluj-Napoca,

Prețul unui aparat dentar fix

Este de 2500 ron pentru aparatul metalic, per arcadă(bracketi metalici). La acest tarif se mai adaugă activarea lunară, care are valoarea de 100 ron când aparatul este aplicat monomaxilar și de 150 ron când aparatul este aplicat pe ambele părți sus și jos.

Aparat dentar transparent, cu bracketi de safir

Costă 4000 ron per arcadă, iar consultația lunară este de 130 ron când aparatul este monomaxilar și 180 ron când aparatul dentar este aplicat pe ambele părți.

De asemenea este important ca pacienții să știe că la sfârșitul perioadei de purtare a aparatului dentar fix, cu bracketi urmează să poarte un aparat de contenție, care are rolul de a menține dinții în noua poziție obținută cu ajutorul aparatului dentar, de a-i stabiliza.

Aparatele dentare de contenție au prețuri diferite în funcție de tipul acestora.

Cel mai estetic și cel mai rezistent aparat pe care noi îl recomandăm este aparatul de tip Clear bow, care este aproape invizibil, este cel mai modern, cel fizionomic și presupune să se vadă pe exteriorul dinților doar o bandă transparență de 3 mm, care este insezizabilă și este la prețul de 650 de ron.

Această bandă este fabricată în Canada, de unde și prețul mai crescut al aparatului.

Aparat dentar Wrap-around

Este foarte rezistent, iar pe suprafața dinților, la exterior se vede un fir metalic, care este personalizat de către tehnicianul dentar, pentru fiecare pacient și costă 550 ron.

Gutiera este transparentă, fizionomică, nu interferează deloc cu vorbitul, dar are ca și dezavantaj faptul că se poate rupe, în cazul în care se aplică o forță mai mare pe ea se poate fractura și este la prețul de 350 ron.

La același preț, 350 ron este și retainerul fix(un fir metalic împletit, care se  fixează în spatele dinților).

Acesta implică controale regulate și o atenție specială, să nu se desprindă, caz în care dinții se pot strâmba.

În majoritatea cazurilor, dacă firul metalic se desprinde de pe un dinte, medicul ortodont îl va lipi în acea zona, fără a fi nevoie să fie îndepărtat și fixat un alt fir.

În cazul în care se rupe atunci este recomandată înlocuirea acestuia sau alegerea unui alt mijloc de contenție.

Timpul de realizare al mijloacelor de contenție este de scurt, deoarece colaborăm cu tehnicieni dentari din Cluj-Napoca.

Sperăm că v-am răspuns la întrebări și în cazul în care ne alegeți, vă așteptăm în Cluj Napoca, la Clinica Ortoelitte.

aparat dentar cluj

Vezi cele mai noi articole:

Costuri aparat dentar

Aparat dentar

Unde pot să îmi îndrept dinții în Cluj?
Ortoelitte Centru Stomatologic Cluj-Napoca