ARTICOLE

Coroanele dentare din zirconiu

Coroanele din zirconiu sunt printre cele mai scumpe tipuri de coroane.

Zirconiul este un metal cunoscut pentru durabilitatea sa, ceea ce îl face un material ideal pentru a fi utilizat în coroanele dentare, în special pentru dinţii posteriori (premolari,molari) care necesită multă rezistență pentru mestecarea și măcinarea alimentelor.

Aceste coroane speciale rezistă mai bine forţelor ocluzale a dinților dvs, iar la nevoie pot fi acoperite cu mai multe straturi de porțelan dentar pentru a facilita un aspect și mai natural.

Ele sunt mult mai puternice decât coroanele clasice metalo-ceramice și sunt construite cu un design non-poros, ceea ce le face mai rezistente la ciobire, fisurare și colorare.

Coroanele din zirconiu sunt printre cele mai scumpe tipuri de coroane. Cu toate acestea, dacă mențineți în mod corespunzător coroana, va merita investiția pe termen lung. Coroanele cu costuri mai reduse sunt mai predispuse la fracturare și implică cheltuieli suplimentare în timp.

Coroanele dentare din zirconiu prezintă şi alte avantaje: timpul redus de fabricaţie și eliminarea coroanelor temporare.

Acest material este disponibil într-o mare varietate de nuanțe, majoritatea pacienţilor fiind mulţumită de rezultatul estetic oferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.