ARTICOLE

Tratamentul albire dentară

albire-dentara-cluj-napoca

Tratamentul de albire dentară este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetică dentară.

Albirea dentară cu laser este cea mai modernă metodă și îndeplinește cele mai înalte standarde. Aceasta este o manoperă stomatologică ce se realizează doar în cabinetul dentar de către medicul stomatolog.

Tratamentul de albire se desfășoară astfel : medicul izolează gingiile pentru a le proteja și aplică gelul cu peroxid de hidrogen (substanța activă) pe suprafața externă a dinților. Albirea dentară începe în momentul în care lumina laser este proiectată pe suprafețele dentare.

Înainte de albirea dentară este obligatoriu să consultați medicul stomatolog, să se realizeze o igienizare profesională și să fie curățate toate cariile din cavitatea bucală.

Pe tot parcursul manoperei de albire dentară, pacientul va purta un depărtător confortabil pentru cavitatea orală, care va permite medicului şi asistentei medicale să-şi îndeplinească mai uşor sarcinile, precum va proteja buzele şi mucoasele de gelul de albire.

Atât pacientul, cât şi medicul şi asistenta vor purta în permanenţă ochelari speciali de protecţie împotriva luminii emise de laser.

Întreaga manoperă de albire dentară cu laser durează în jur de o oră, cu scurte pauze pe parcurs, conform protocolului de utilizare.

În total, laserul prin intermediul piesei de albire ataşată, va administra asupra dinţilor 16 doze a câte 30 de secunde fiecare.

albire-dentara-cluj-napoca

La finalul albirii dentare, este uneori necesar ca pacientul să menţină o compresă umedă în cavitatea orală pentru câteva minute, pentru a rehidrata gingiile si mucoasele.

Menținerea nuanței albe a dinților necesită următoarele acţiuni: evitarea/reducerea alimentelor si băuturilor colorate și o igienă orală corespunzătoare. Folosirea pastei de dinți potrivite este importantă în menținerea albului dinților precum și evitarea fumatului.

Alimente care colorează suprafețele dentare: ceai, cafea, sucuri cola, sfeclă roșie, morcov, turmeric, vin roșu etc.

În urma albirii cu laser, veţi putea observa o modificare semnificativă a culorii dinţilor trataţi astfel.

Întregul proces de albire dentară va continua pentru încă 2-3 zile după vizita la cabinetul stomatologic. Întotdeauna le reamintim pacienţilor noştri să aştepte rezultatul final.

Pacienţii care au ales să-şi albească dinţii prin intermediul laserului, vor primi pentru acasă o mică seringă ce conţine o substanţă desensibilizantă. Aceasta va fi aplicată doar în cazul în care sensibilitatea dentară post albire cu laser este mare, situaţie întâlnită rar. Şi doar pe acei dinţi ceva mai sensibili.

Este de menţionat faptul că utilizarea substanţei desensibilizante post albire cu laser va încetini sau chiar stopa procesul de albire dentară.

Albirea dentară cu laser este eficientă pe dinţi naturali, ea nu va fi eficientă pe coroane dentare sau faţete. În urma albirii dentare cu laser, este posibil ca unele obturaţii(plombiţe) mai vechi să apară mai închise la culoare în raport cu restul dintelui. Acestea vor fi schimbate după terminarea întregului proces de albire dentară.

Avantajele albirii dentare cu laser:

Realizează albiri ale dinților cu până la 10 nuanțe.

Lumina laser are capacitatea de a activa peroxidul de hidrogen din gelul de albire și de a pătrunde cât mai în profunzimea suprafețelor dentare.

Timpul de expunere este mai scurt față de alte metode de albire existente pe piață (lampa led) și astfel este redus disconfortul pacientului.

Laserul reduce excesul de căldură și elimină astfel hipersensibilitatea dentară apărută după manoperele obișnuite de albire dentară.

Albirea cu laser oferă cel mai natural rezultat!

În cadrul Centrului Stomatologic OrtoElitte găsiți cea mai eficientă soluție stomatologică de albire a dinților – EPIC, cea mai recentă inovație laser de la Biolase. Acesta este singurul laser diodă ce are aprobare FDA-SUA (Food and Drug Administration) pentru 3 tipuri de tratamente – cele pe țesut moale, albire dentară și terapia durerii.

Vezi:
Costuri aparat dentar

Aparat dentar

Unde pot să îmi îndrept dinții în Cluj?

Albirea dintilor WIKI