ARTICOLE

Ce este un PRF?

PRF CLUJ

PRF este cea mai nouă și mai populară tehnică pentru a accelera vindecarea în stomatologie. În cadrul celor mai prestigioase cursuri şi simpozioane în chirurgia orală și maxilo-facială, parodontologie, endodonție, implantologie și regenerare osoasă, numărul de doctori şi cercetători care prezintă cazuri de succes crește în fiecare an.

Ce este PRF?

PRF este un produs din sângele propriu al pacienților. Acesta include celule trombocite care circulă în mod natural în sânge, care asigură o sursă excelentă de factori de creștere şi fibrina, o proteină care ajută sângele să se coaguleze. În cadrul Centrului Stomatologic OrtoElitte, folosim PRF ca o modalitate naturală de a stimula creşterea şi regenerarea oaselor şi a ţesuturilor moi, care accelerează considerabil vindecarea şi reduce durerea asociată cu anumite proceduri stomatologice.

Cum funcționează procesul PRF?

Întregul proces se desfăşoară în interiorul clinicii noastre. Vom recolta o cantitate mică din sângele pacientului și apoi vom plasa eprubetele într-o centrifugă. În urma procesului de centrifugare, va avea loc o separare a diferitelor elemente sangvine. După ce amestecăm biomaterialul rezultat cu os sintetic sau natural, îl întindem și îl aplatizăm pentru a crea o membrană moale, care este bogată în celule albe din sânge, care promovează vindecarea. Apoi, plasăm această membrană deasupra unei zone de extracție înainte de a o închide sau când inserăm un implant dentar.

Care sunt avantajele PRF?

Membrana, care este bogată în trombocite din sângele pacientului, ajută foarte mult la reducerea sângerării furnizând o matrice de proteine cu efecte benefice. Acest lucru permite ca vindecarea să aibă loc mai repede, ducând la mai puțină durere. În plus, procesul nu implică aditivi, astfel încât membrana pe care o creăm este 100% biocompatibilă cu organismul dumneavoastră. Astfel se reduce riscul complicațiilor postoperatorii.

Cât de repede se vindecă pacienții în urma tratamentului cu PRF?

În multe cazuri, utilizarea PRF reduce timpul de vindecare la jumătate. De exemplu, o plagă postextracțională care ar fi putut să dureze două sau trei săptămâni pentru a se vindeca complet fără PRF, va prezenta aceeași vindecare în mai puţin de o săptămână când folosim acest proces.

Pentru ce manopere stomatologice folosim PRF?

Folosim PRF când efectuăm extracții dentare și implanturi dar se poate folosi pentru toate procedurile chirurgicale.

Cât timp durează tot procesul PRF?

Întreg procesul PRF, care include recoltarea unei mostre de sânge și centrifugarea ei, durează de obicei 15-20 minute.

Vezi:
Costuri aparat dentar

Aparat dentar

Unde pot să îmi îndrept dinții în Cluj?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.